Sognetur den 15 juni 2019

 

Sogneturen gik i år til Horne rundkirke hvor Hanne Wolfsberg Menighedrådsformand i Horne rundkirke havde et meget spændende foredrag om Fyns eneste rundkirke. 

Efter indtagelse af frokost i madpakkehuset Gåsebjergsand gik turen til Fåborg Arrest. Her kunne vi se hvordan fangerne boede og levede. Vi fik en meget grundig fortælling om Fåborg Arrest hvor vi alle var samlet i retssalen.

Kaffe og lagkage blev nydt i fulde drag i Restaurant Skovlyst i Svanninge Bakker. Da maven igen var fyldt op gik turen til Jim Lyngvilds Vikingeborg "Ravnsborg". Vi havde fået tilladelse til at køre op og se borgen. Det var fantastisk. Jim Lyngvild har selv tegnet og bygget Vikingeborgen.

 

Vi kørte en meget smuk tur rundt i det Sydfynske Landskab. Vejret var ikke at prale af, da det regnede en del, men vi sad godt og tørt inde i bussen og nød udsigten og Bjarne Bergholdt`s fortællinger om områdene vi kørte igennem.

Kaleko Mølle var også med i programmet, men på grund af dårligt vejr blev den skippet. Desværre - men den kan vi nå en anden gang.

Der var 54 personer med på turen og efter endt fælles spisning drog vi hjem til Langeland igen.

 

Horne Rundkirke  

 

Hornekirke

 Altertavlen

Altertavlen Horne Kirke

Hanne fortæller

Hanne

Madpakkehus Gåsebjergstrand

 

Skovlyst

Bergholdt